Image Alt

Saluto Tidskrift

Moderegler som du behöver känna till

Det finns moderegler och det finns fadersregler. Och så finns det de outtalade som kommer från våra vänner, kollegor och – om vi har tur – äldre familjemedlemmar som har sett mer av livet än vi. Men oavsett hur de kommer till oss är det alltid en bra idé att lyssna på dem. När allt kommer omkring har de oftast lärt sig den hårda vägen. När det gäller att klä sig väl kan det dock vara bra att se dessa så kallade ”regler” som inget annat än riktlinjer. För i slutändan kanske det som fungerar för en person inte fungerar för en annan – och det är okej!

1. Klä dig för tillfället.

Om du är osäker på vad du ska ha på dig är det alltid bättre att vara lite överklädd än underklädd. Om du är osäker kan du välja en klassisk klädsel som du vet alltid kommer att vara lämplig.

2. Klä dig efter din kroppstyp.

Alla kläder passar inte alla, så det är viktigt att klä sig efter din kroppstyp. Om du är osäker på vilken kroppstyp du har, ta en titt i spegeln och se om du kan identifiera några gemensamma drag (t.ex. böjda höfter, smalare axlar och dunjacka herr). Använd sedan den informationen för att välja kläder som smickrar din figur.

3. Bär kläder som sitter bra.

Kläder som sitter bra ser alltid bättre ut än kläder som är för stora eller för små. Se till att få kläderna anpassade regelbundet, särskilt när du går ner eller upp i vikt, så att allting hänger bra och inte skapar några fula utbuktningar.

4. Håll dig till neutrala färger.

Neutrala färger som svart, marinblått, khaki och vitt kan användas till nästan vad som helst, vilket gör dem till ett säkert kort för varje outfit. Experimentera med olika texturer och mönster för att skapa intresse och variation i din garderob.

5. Var uppmärksam på detaljerna.

Detaljer som knappar, blixtlås och detaljer kan vara avgörande för en outfit, så ta dig alltid tid att se till att de är i gott skick och att de är rätt utformade. Om du är osäker, låt dem vara!

Genom att följa dessa enkla riktlinjer kan du vara säker på att du ser bra ut oavsett tillfälle. Och kom ihåg att det bästa sättet att klä sig är att bära det som får dig att känna dig säker och bekväm. Så experimentera och ha kul med din garderob – det är en av livets glädjeämnen!

Lägg till kommentar